Tippiny's Favorites:

csak meghívásra!

Elit

admin: Tippiny

e-mail: tippiny.ml@gmail.com

nyitás: 2009. 05.16.

másik oldalam: scarlettown.mlap.hu

design: saját

design csere: havonta (ha minden jól megy)

miről szól: csajos dolgokról, divatról és sztárokról

kiknek szól: elsősorban lányoknak

 

FIGYELEM! Mivel kollégista vagyok, hétköznaponként nem vagyok!

Bizos te is nagyon sokat hallasz a környezetvédelemről, hogyan kéne és főleg, hogy miért... Mindig azt mondják, kicsi változtatások kellenek csak, és máris kevesebb szennyező anyag kerül be a környezetünkbe. De ami egy emberiségnek kicsinek tűnik, az meglehet nagy változtatás egy embernek. 

Ebben a menüpontban olyan tippeket szeretnék veled megosztani, amik nálam beváltak. 

1. Mondj nemet a zacskóra!


Manapság szinte minden üzletben kérdezés nélkül nyomják a kezünkbe a műanyag zacskókat. Az persze nem baj, ha egy-két erősebb, tartósabb szatyor mindig kéznél van. 
Több féle zacsóval is találkozhatunk.
Egy a sok közül az, amibe a kiflit, zsemlét, kenyeret stb. teszed. Ha boltba mész legyen nálad mindig egy vagy kettő ilyen zacskó, amit többször is használni tudsz, így nem kell elvenned az ott ingyen kínált darabokat! 
Csak ennyi kell és máris esélyt adtál, hogy csökkentsük a plasztik anyagok termelését.
És bár megjelentek az olyan feliratok, mint: 'ez a szatyor biológiai úton lebomló anyagokból készült', ennek sem szabad bedőlni, hiszen azt egyik sem mondja, milyen hamar bomlik le... végülis szinte midnen lebomlik eygszer, csak nemtudjuk, mennyi idő után.

 

 

 

 

2. Szelektív


Elég sok rosszat lehet hallani a szelektív hulladékgyűjtésről. Például, hogy a kukásautóban nem választják szét a hulladékot. Nos, hogy mi az igazság, én személy szerint nem tudom. De azt igen, hogy ha én szétválogatom a szemetet, azzal már megtettem az én dolgomat, én tiszta lelkiismerettel megyek aludni aznap. 
Nem kell hozzá sok erőfeszítés, hogy a papírt, műanyagot és üveget szétválogassuk. Elég hozzá 3 szatyor vagy doboz és ennek elegendő hely.
A tejes dobozokat sokan nem tudják, hogy minek számítanak, én az egyik ilyen dolgokkal foglalkozó ismerősömtől kérdeztem meg és kiöblítve és kiszárítva dobhatod a papírba.

3. Sok kicsi sokra megy


Mindig nézd meg, hogy mennyire van becsomagolva a termék, amit megveszel. Lehet például, hogy egy kis cukorka be van csomagolva egy papírba, egy műanyag tasakba, plusz még egy nagy műanyagtasakba. Gondolj bele, mennyire haszontalan ez. Válassz inkább olyat, ami nincsen ennyire becsomagolva!

4. Hazai termék


Lehet, hogy már sokszor hallottad, és előfordulhat, hogy soha nem gondoltál bele igazán, hogy mit is jelent egy másik országból, kontinensből beszállítani azt a terméket, amit itthon mi is termesztünk. Gondolj bele, mennyi üzemanyag kell ahhoz, hogy egyik helyről a másikba szállítsunk valamit. A paradicsomot, amit az áruházak 'friss paradicsom' néven emlegetnek, lehet, hogy 3-4 nappal ezelőtt szállították. Meg ugyebár, amit itthonira költünk, az itthon is marad!

5. A víz drága kincs


Tanultuk, láttuk, hallottuk. A világon igencsak kevés az édesvíz. Van, ahol napokig nem jutnak tiszta vízhez! És, hogy ennek mi köze hozzád? Ha annyit teszel, hogy elzárod a csapot, mikor nem kell, vagy mérsékeled az erősségét, mikor használod, kevesebb vizet fogyasztasz, kevesebb lesz a vízszámla (nem utolsó sorban). 

6. Használt termékek


Belegondoltál már, mennyi energiát vesztegetünk el azzal, hogy ruhát, cipőt, bútorokat és egyéb használati tárgyakat gyártunk? És abba, hogy minezen termékeknek mi lesz a sorsa? 
A legtöbb bizony kukába kerül, mert 'meguntuk, kiment a divatból, nincs kedvem megjavítani stb.'. 
Sose feledd, ami az egyiknek szemét, az a másiknak kincs. Arról nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbban juthatsz hozzá az ilyen termékekhez!
Szóval itt az idő meglátogatni egy használtruha, - bútor üzletet, meglepődsz majd milyen kincset találsz ott!

7. Az ember az, aki kivágja a fát, papírt csinál belőle és ráírja; Védjük a fákat!

Pár tanulságos kép, ami talán gondolkodásra ösztönöz! :)

News on Tippiny's

SULI '11

Végre felkerült pár darab az idei sorozatból! Nézd meg, hátha megtetszik valamelyik.

Ashley Tisdale, Selena Gomez- A5-ös füzetborítók.

2011. 08. 021.      12:47      Tippiny

SULI '11

Idén is megnyitottam a menüpontot, ami talán segít feldolgozni az iskola közeledésével járó feszültséget, vagy ha nem is feldolgozni, akkor enyhíteni.

Válogass, nézelődj, rendelj! 

2011. 08. 04.      10:51      Tippiny

AUGUSZTUSI DESIGN

Felkerült az augusztusi design! A vintage stílusú képen Amber Heard, színésznő szerepel. Neked hogy tetszik?

2011. 08. 03.      22:46      Tippiny